Nuffnang

Tuesday, November 18, 2008

Kena Buang Kerja

Jangan terkejut bila baca tajuk post aku kali ni. Sebenarnya bukan aku yang kena buang kerja, tapi pekerja pekerja CITIGroup yang tengah risau skang ni. Tengok kat Buletin Utama tadi, CITIGroup announced bahawa sebanyak 53,000 org pekerja dibawah naungan CITIGroup akan dibuang kerja. Apa punye ramai depa nak buang kerja?!!!..APa Kes??!!

Ni semua sebab kemelesetan ekonomi dunia. 53,000 org yang nak kena buang tu maybe akan dilaksanakan tahun depan. Perghh..tadi masa staff gathering, VP cite la pasal penganggur yang ramai gile kat US skang ni...10 juta org yang menganggur skang ni kat US!!!...hah..amik kau...ramai gile...

Then, dia bagitau, tahun depan kemungkinan besar XDAK BONUS!!!..Hmm.. nak buat camana...pada aku, kalau dapat bonus alhamdulillah...nama pun bonus kan...

Sambil dok dengar VP berceloteh tu, aku kena racun lagi!!!...Kali ni dengan Brader Suhaimi plak...kalau x silap aku brader ni salah sorang animator Silat Lagenda (Produk KRU)..hedgebeewhy bleh kasi kompom samada aku betul atau silap...Terer gak dia ni amik gambar...byk yang cun cun...ada la dpt skit ilmu photography darpd dia skit tadi...

Si Sudin plak (member HOC) ajak lepak malam ni, bleh memain dgn DLSR dia...tapi terpaksa tolak dgn berat hati (bukan senang org nak bagi memain dgn DSLR dia)..wife aku OT malam ni..SO aku kena la jaga anak anak...kalau aku yg jaga, kompom dedua tido awal!!!...huahaha...

OK la...nak pi buat susu..standby kang nangis si kecik tu plak kang....

5 comments:

hezri said...

tak surelah tapi kalu anak anak sidek tu mmg kompomla mamat ni yg bikin. silat lagenda bukan produk KRU, kru cume buat album runut bunyi je. aku pernah g studio silat lagenda ni dulu pasal art directornya classmate aku.

KTB said...

memang economi dah meleset skang ni..next year will be more worse worlwilde..only the tough can be survive..

corneamelayu said...

hahh...siapa yg baca post aku tu..pepaham la ye...hedgebeewhy dah perbetulkan kesilapan fakta aku ...ampunnn

Hidemichimomotani said...

Suhaimi Maizad ke bro?

corneamelayu said...

yup..suhaimi maizad