Nuffnang

Wednesday, February 25, 2009

Sampah

Entry kali ni aku x nak byk cite panjang. Cuma byk gambar je. Gambar- gambar yang aku post kali ni, semua sampah!!...Korang tgk je la, tapi elok kalau siapa yg ada sakit kronik jgn la tgk. Sbb semua gambar2 utk entry kali ni, TERUK!!! Nah amik la korang...!!!

Asah Mata 1 & 2.








Asah Mata 3.




Aku x nak masukkan gambar2 dari sesi pagi. Teruk sgt. Tapi aku masukkan gambar2 sesi ptg. Gambar2 teknik pencahayaan. Aku suka dgn teknik ni. Maybe akan jadi fav aku. Aku compile dari semua group member aku. Utk info korang, gambar2 ni semua jalani minor editing, iaitu cropping, B & W je. Kecuali satu, yg gambar aku tgh duduk tu, Nasri Dodge skit. Kenapa dia dodge, aku x tau...Lain semua sbb teknik pencahayaan. Gambar yg aku snap, cuma jalani clone touch-up je, sbb nak buat satu red dotted kat gambar org isap rokok tu. Tapi gambar mamat rapper tu (Fasi group aku, Mas Helmy), totally not editted.



15 comments:

hedgebeewhy said...

gempak sioott...akupun suka bab teknik pengcahayaan ni, apsal aku xleh kilk kat gambo tu nak view besar ckit? ko keje tak arini?

corneamelayu said...

hehe..kalau dah aku update blog dgn penuh jayanya...musti la aku x kerja...huahaha..sampai 2 kali update hari ni...smlm kete aku rosak...

tq tumpang kan aku pegi balik photocamp

corneamelayu said...

gambar2 kau lagi gempak bro...superb..marvellous...kapten marvel

hedgebeewhy said...

tapi teknik pengcahayaan aku rasa group ko marvellous! ko tak jadi la kuar makan smalam?

the elf said...

wei,

dah la tak datang office boleh chat dalam chatbox lak tu. Pfttttt!!!!! oh by the way, mungkin abg pojie kena tukar profession jadi model kot. By the way gamba nampak cam cool saje di mata kasar saya ni.

ha..yg en.hby bila nak update blog?? kalau setakat menang tak letak gamba serupa tak payah lah

aYu MaCCa said...

kalu cam gini ler sampah..agak2 gambo aku ambik masuk kategori aper?
abg pojie lepas ni boleh masuk m'sia next top model. hahahahaa

corneamelayu said...

hby - utk teknik tu, group kau ada jln cite..lagi best..

tpe - model eh?...nak jadi model patung mainan pun x layak...huahaha

ayu - masuk CAT.5 ..model?..x yah la..kena gelak kat org je nanti..

arghzernol said...

puuiiiyyyyoooo.. Teknik pengcahayaan mmg lain, aku pon dah terminat jugak.. aku kira2 mcm group underground buat cover album jer beb! Aku kagum tahap dewa2 nie..

school of thoughts said...

ya allah! sampah? sampah? chis. ni sampah? sampahkah?
Abg pojie. saya ske gambar yang gelap2 itew. nampak begitu classy dan sgt cantik. saya suke. nanti amik sy dgn nanim amik gambar mcmtu kat tangga ofis. leh?

corneamelayu said...

arghzenol & SOT - korang blum tgk group HBy punye shots lagi...gile underground abis tu...

HBY - ok gak kalau depa ni nak jadi model, bleh kita shoot underground kat tangga opis plak..amacam?...

lyanglarhaltz said...

Gamba aku pun ade edit. clone stamp. Background x clean... hahahaha.

nnt kalau ade outing kat putrajaya aku call

azizizulkefle said...

aku suke gamba 2nd last tuhh..gile gempak comel+ganas..mmg kena la ngan tema cute gothic..model mmg superb

apisz said...

nnt, buleh ler tumpang belajar ni...dah main teknik cahaya tu...

hanida lavida said...

saw ur link on nuffnang :>
erm photoshoot --> i like it!

corneamelayu said...

thanks hanida...jgn tak tau aku dah pindah...