Nuffnang

Friday, January 23, 2009

Pecah ke Tak

Macam biasa, asal hari Jumaat je aku musti pegi pasar malam...asal malam je pasar...asal pegi je, pasar malam.... Kenapa pegi pasar malam tiap Jumaat? Dah tentu la bukan untuk solat Jumaat dolll...!!! Suka hati aku la nak pegi pasar malam hari Jumaat. Maka seperti biasa tepat jam 6:30 ptg, aku mengarahkan kaki aku membawa badan aku yang kaya dgn lemak ni keluar dari opis sambil aku usha kat bilik meeting yang terang benderang dihuni oleh makhluk makhluk yang mungkin gaduh dgn suami atau isteri mereka malam tadi.

Hati aku berkata "tak reti reti ke nak balik ke oi!!!"..."korang kena halau ke dgn laki/bini korang"...hehehe...walaupun aku tau bukan diorg dengar apa yg aku cakap...aku nak gak cakap..

Sampai kat parking motor, aku memulakan gaya poyo mat - mat rempit...tendang moto. Gile apa tendang moto...Apa plak gile, nak start motor kena la tendang..apa daa..aku bukan bawak moto besar...maka merempit la aku di atas jalan raya.. masuk je 'Jalan tinggi', aku perah sambil superman (berangan je..) sehingga kelajuan motor aku mencapai tahap kelajuan yang memang laju...semua mat rempit yang memang x laju tu aku potong..biar padan muka mat rempit tu semua...!!huhahaha...

Lepas maghrib pi beli makanan kat Pasar Malam. Tengah aku sedap sedut air durian belanda, aku terpandang org tgh peluk-peluk...Hoi!!..x malu ke??!!...aku cakap...dalam hati je...ada mat saleh dgn awek dia dating kat Pasar Malam...apa daa...

On the way nak balik ke kereta, ada org offer Tempe Stick yang dah tentunya bukan lipstick...sedap gak...macam rasa tempe...beli 400g..RM5..Lepas bayar terus gerak ke kereta.. Tetiba aku nampak org tgh masyuk umpil kereta...Oi..oi...xde keje lain ke?!!...cakap dalam hati gak...

Sampai je kat org tu "Kunci tinggal dalam kete ke bang?"..aku tanya..."a'ahh"...

Kesian aku tgk brader tu..bangsa India..aku call Guan Ho.."alamak, susah la itu mcm ..lu kasi picah saje la tingkap"..ces...apa la punya jawapan. Malas byk cakap, aku pun bukan tau camana nak bukak. Call tukang kunci plak "RM100 la kalau lu mau gua bukak"...aku pun bagitau owner pasal upah nak bukak kete dia. "Xpe la, saya pecahkan je cermin"...Ces..apa punya sengal la brader ni...kalau pecahkan, kan ke dah x best...bukan nye suzuki best...

Kalau korang nak pecah kan ke nak panggil tukang kunci datang bukak kan???...Jangan panggil tukang tebar roti canai lak...kang dia canai kan kepala korang...

Aku nak pesan...jangan la buat percubaan tinggalkan kunci kete dlm keta, walau pun nama kunci tu kunci kete...sebab kete x reti nak bukak pintu sendiri.

**nak kena blajar bukak kete tanpa kunci ni...kalau aku yang kena, xde la aku menggelabah...bleh gak nak tolong org lain kalau ada yang buat percubaan tinggalkan kunci kete dalam kete gak...

10 comments:

aYu said...

bang, cam mane kalu kete tu bukan bro tu yg punya?

corneamelayu said...

maka kete tu ahmad albab a yg punya....

i.am.belle said...

kasihan tau kalau kunci tertinggal dlm kereta... terkenang peristiwa itewwwwwwwwwwww.

Hidemichimomotani said...

kalau rege cermin kereta tu lebih murah dari charge RM100 tukang kunci tu, silalkan...

tapi lebih elok buat mcm aku.. spare satu kunci, buat jenis pemegang leper, simpan dalam dompet!

(tapi sampai skrg tak pernah guna lagi!)

JHaZKiTaRo said...

salam dari bumi Dublin, Ireland.. tumpang lalu.. :)

corneamelayu said...

belle - ha...siapa srh tinggal kan dlm kete..lain kali cuba kau tgglkan kat aku...

hidemichi - aku pun ada gak kunci mcm tu..cuma aku x ingat tggl kat mana..hehe..mungkin tgglkan kat umah pak maon kot..

jahzkitaro - sila sila..tambah la nasik..air sirap tu tuang la lebih skit....dublin??..x ajak pun..

acaii said...

Hahahaha, aku baca entry ko ni ada macam2 cerita,hehehe..:) aku boleh bukak kereta kereta malaysia ngan mudah..member aku ajar..tak pecah cerminpun,hehe..:)

corneamelayu said...

aku ingat siapa ini acaii, rupanya incik faisalrahim yg ensem...aku pun bleh bukak kete tanpa pecah cermin gak..malah hampir semua jenis kete...nak tau cara nya?

Gunalah kunci kereta...hehe..jgn marah aaa incik acaii....

gambo kat sg. kelambu banting tu cantik siot...mcm dlm kelambu

ktb said...

betul k tu tuan ketenye???

corneamelayu said...

btol bro...siap ada gambar pass koje dlm tu...