Nuffnang

Saturday, June 28, 2008

Google Adsense

Aku tengah kemaruk dgn Google Adsense ni sejak 2-3 minggu lepas. Aku cuba untuk generate income online. Sebenarnya macam macam cara kita boleh generate income melalui online ni. Salah satu daripadanya Google Adsense ni la. Sebenarnya dah lama aku tau pasal Google Adsense ni, cuma sejak sebulan lepas aku berpeluang untuk 'kenal hati' Google Adsense ni. Aku semakin rapat dgn Google Adsense sejak aku dpt tips free daripada En. Munawar yang mmg dah 100% dapat income daripada Google Adsense plus beberapa program lain yang dia sertai. Berkat khidmat nasihat yang aku dpt drpd dia serta tips yang dia bagi secara percuma maka aku cadangkan sesiapa yang berminat untuk sertai EN. Munawar & aku boleh la click sini. Byk tips yang korang bleh dpt. Insyaallah kalau kita bersabar kita bleh jadi macam En. Munawar jugak satu hari nanti.

Insyaallah aku akan bagi panduan pasal Google Adsense ni dengan sesiapa saja yang berminat untuk dapatkan panduan.

2 comments:

Abang Long said...

Salam bro..tanya sket..
Aku dah cuba apply Google Adsense tapi kena reject pasal bahasa yang aku guna takde dlm list google. Aku guna BM as well as english. Your advice please...

Thanx

corneamelayu said...

mintak advice?..hehe..elok sblm apply for Google adsense, posting dlm BI, then baru Google approve. Kalau x samapi bebila pun diorg reject. Even guna mixed languange...kesimpulan, post la dlm BI dulu. So skang Abg Long kena la translate memana posting yg dlm bahasa selain Bi kpd BI. Guna Google translator. Terpaksa susah skit. Copy/save posting BM tu dulu dlm Notepad pun bleh. Paste ayat2 dlm Google translator to utk edit post. Apply Google Adsense balik. Dah approved, kalau nak tukar balik ke BM, bleh carik balik posting dlm BM yg dah save sblm tu.