Nuffnang

Wednesday, December 8, 2010

Jerai




Sekarang ni bulan Disember 2010, aku berada kat Kuantan. Kampung bini aku. Macam biasa la ujung ujung tahun ni balik kampung. Mood nak keja pun dah kurang...hehe..alasan je semua tu. September 2010, Raya Aidilfitri kan..?...Balik Yan,Kedah. Takde apa nak buat. Layan naik Gunung Jerai. Harus diingat bahawa serai tiada kena mengena dengan Gunung Jerai. Pun takde apa apa sgt. Tapi kalau nak rileks, tenang pikiran, udara nyaman...aku cadangkan korang pegi panjat Gunung Jerai. Jangan la plak korang panjat guna kuderat korang melainkan korang biasa masuk pertandingan Ironman ke atau korang memang Ironman!!!...Drive kereta atau sebaik baik nya naik pacuan 4 roda...kereta yang dah di lowered jangan cari pasal...kalau nak try jugak, korang punya pasal le ye....

Perjalanan ke Gunung Jerai, dalam 30 minit gak la dari Alor Setar..tu baru sampai kat kaki gunung je..blum sampai puncak...dari kaki gunung ke puncak amik lagi 30 minit ..perghh...sendri mau ingat..naik Pajero pun guna gear 2 je...corner mmg x ingat la...nak drift??!!...Tengku Djan pun blum tentu bleh drift kat situ...hehehe...
Tak nak cite panjang...cuma aku sokong kalau nak rehat, sila la ke Gunung Jerai...........

Nanti aku balik KL aku upload gambar...hehe..janji...guna bandberuk ni slow...upload bleh menjangkau tamat satu perlawanan bola sepak Piala Suzuki AFF....

2 comments:

ima althafunnisa' said...

hye..ima singgah cni n follow..
do visit my belog..
oppss..da ade wife..okeyh..!!;p

CorneaMelayu said...

thanks ima sbb singgah n follow..
apa ada hal walau dah 'ber' wife pun...