Nuffnang

Sunday, December 21, 2008

Show 11:30 mlm

Sebenarnya aku bukan nak cite pasal cicak, aku nak cite pasal Orang Cicak. Cicakman la tu...apa daaa...utk lebih tepat pasal filem Cicakman. Aku mmg x puashati dgn filem Cicakman tu. Yelah..masa Cicakman 1st tu...aku punya la kagum tahap Gaban. Gaban pun x kagum tahap aku. Sebab aku bukan Gaban.

CGi Cicakman 1, gile gempak. Best. Aku tau org Melayu bleh buat CGi best mcm tu. Sebab sblm Cicakman kluar ada satu mamat nama Sharil dah buat CGi dah kat Hollywood tu. Filem Species..cuba la korang carik kalau x percaya.

Tapi Orang Cicak:Planet Hitam ni..mengecewakan. Kalau ikutkan aku malas nak cite psal filem ni sblm tempoh wajib tayang tamat. Ye la, takut sekat rezeki org plak kan..kan x baik, berdosa tu...walaupun Orang Cicak:Planet Hitam ni mengecewakan, aku tetap galakkan korang yang belum pegi tgk kat panggung, pegi la tengok. Mungkin korang ada pendapat korang sendiri.

Pada aku, CGi Org Cicak:Planet Hitam ni mmg x best. Macam CGi Filem Impak Maksima. Gile obvious nampak CGI amatur. Tak macam Cicakman 1. Tempo Orang Cicak:Planet Hitam ni pun slow. Ada la sikit sikit mcm storyline cite Spiderman. Tapi x pe..dah nama nya pun hiburan kan?...hiburkan je la diri...x yah pikir susah susah...tgk je ..

Kalau ada geng KRU Studios yang baca blog aku ni, diulang..kalau ada ... aku cakap kalau ada eh...elok KRU tgk balik product korang yang satu ni..pada aku mmg sepatutnya korang bleh buat lebih baik. Jgn cakap pasal bajet ok?...kenapa patut korang bleh buat lagi baik?..sebab korang penah buat yg baik..kenapa kali ni korang x bleh buat lagi baik?..kira mcm prestasi kerja kuli macam aku ni la...kalau dulu aku bleh potong rumput 1 padang bola 6 jam, kenapa skang aku amik masa 10 jam utk potong rumput 1 padang bola?...xpe xpe..aku tolong jawab pasal potong rumput padang bola tu...Sebab tadi ada tournament kira rumput...tu la sebabnya...

So..KRU Studios..tolong ye..lain kali jgn buat lagi mcm tu...patut korang nye produk best...mungkin sbb x fokus kot..maybe ada masalah mana mana...ntah la..aku pun x tau...

Aku mintak maaf la ..kalau sesiapa tersinggung dgn pendapat yang aku bagi pasal Orang Cicak:Planet Hitam...

Aku perasan ada kedai nama ULAT BUKU kat dlm filem tu...hehehe..best gak kalau sesiapa yg yg nak bukak bisnes buku, letak la nama kedai ULAT BUKU....

3 comments:

i.am.belle. said...

ahahaha.....
kan cik belle dah kata, tunggu astro jelah beb! itupun kalau nak tengok.. tp mcm nazeef kata, baik aku tgk citer tamil.lalala....

tp cik bella respek la CM pi tgk citer tu. angkat topi ;P

peace.ehehe...

Hidemichimomotani said...

Kan bagus kalau tgk wayang mcm tgk youtube, leh tgk rating dan jumlah penonton berapa sebelum menghabiskan masa 2 jam dari tempoh kehidupan.

corneamelayu said...

belle - x kan respek angkat topi je..blanja makan pon ok gak...

hidemichi - tu la pasal..rugi tu..2 jam..wife aku gak best, tido masa tgk Cicakman..huahaha..anak aku plak..sengkang mata nak tgk punye pasal...