Nuffnang

Monday, July 12, 2010

Springville Apartment Ukay Perdana

Entry kali ni aku nak cite pasal Springville Apartment. Sebab aku tengok ramai gak la yang search pasal Springville Apartment kat Google singgah kat blog aku ni. Chewah..macam la ramai sgt. Entry ni adalah entry ke-2 aku cite pasal Springville setelah 2 tahun aku x cite pasal apartment tu. Kononnya aku nak update pasal apartment tu, tapi tempo utk aku blog pun lembab jugak. Sama mcm tempo Springville Apartment tu disiapkan.

Ptg Sabtu lepas aku tekan padle minyak kereta aku yang mmg dikenali seluruh dunia sebagai kereta yang paling bersivik untuk naik ke atas bukit Ukay Perdana. Nak tgk perkembangan Springville. Nampak semua dah siap. Dah ada meter air kat kawasan luar Springville. Lampu pun ada yang dah menyala. Maknanya dah ada bekalan letrik la tu. Pokok dah ditanam. Keseluruhan Springville dah dicat. Walaupun aku x berkenan tgk finishing yang dibuat. Tapi redha je la...(camana ejaan redha ek?..R.E.D.H.A ke R.E.D.A)..

Kalau ikut perjanjian tahun 2005 dulu siap. Tahun 2005 jugak dah bleh masuk. Tapi sebab mat indon semua kena hantar balik Indon...arghh..x yah cite la..sbb dah cite dah 2 tahun lepas..Pastu patut bulan April 2010 dah bleh masuk, tapi x bleh gak...pastu dapat tau, bulan Ogos 2010 ni baru bleh clear semua dgn Bomba, MPAJ bagai...pastu baru bleh masuk...

Nak tak nak kena tunggu jugak...asalkan bleh masuk pastu aku nak sewakan Apartment tu...Siapa nak sewa bleh contact aku....booking dulu pun xpe...aku terima...booking tak yah bayar apa apa...bagi nama & contact nama je...Apa-apa hal aku bagitau dulu la harga sewanya adalah RM750.00 sebulan. Aku tak amik deposit byk..sebulan je deposit. Duit api & air RM100.00. je...Gelojoh gak aku ni sbb umah blum bleh masuk aku dah cari penyewa...hahaha...pedulik....rumah aku, aku punya suka la....

18 comments:

Anonymous said...

Hai Bro...aku pun beli unit kt blok D spring ville tu gak..

jenuh aku menunggu since 2oo2..dah lebih 4 kali aku pindah randah..

Aku pg Talam last year..dorang kata November 2010 siap..

pastu aku dtg Januari this year gitau by April tahun ni siap, tp sampai ke hari ini, surat ka, info ka tak dapat pun dr Talam 18 muka tu!!
Stress aku bro..

So apa plan ko after this? ko kenal ke buyer yg lain? aku ingat nk buat Aduan kt TV3 la masuk Aduan Rakyat ke..wat say U?

maria said...

encik cornea,

saya berminat nak sewa mcmana nak contact? saya ada call agent dia kata bulan july baru dapat CF. tq.

sx.four said...

no wonder ade yg kene lelong.. how is the apartment now?.. ok ke..?.. ingat nak usha yang lelong tu.. advisable tak..?..

Anonymous said...

en cornea,

sayapun ada beli springville apartment tu blok B 621. ada agent telefon dia kata nak tak jual atau sewa rumah tu. dah boleh duduk katanya.

sayapun ajak suami tengok ye ke dah boleh duduk? tanya guard, guard kata dah ada 2@3 org pindah blok A dan blok C? saya tengokpun ada lmpu terpasang dikedua-dua blok tersebut.

tapi saya hingga ke hari ni masih lg belum dapat surat utk amik kunci...:(

Nur said...

saya tengah mencari appartment ni utk sewa ada sesiapa nak sewakan tak? nak masuk Jan 2012 ni. minta cll saya klu ada Nur. Tq

Nur said...

lupa nak masukan no fhone: 03-2391 0326 / 013-6414300

Anonymous said...

da ramai ke pindah masuk apartment ni..intrested nk sewa..tp takut la jugak kalo x ramai yg duduk..jd ape2 susah plak en..

Anonymous said...

Saya memang sedang mencari rumah untuk disewa dispring ville.

Berminat untuk menyewa. Sila email saya untuk keterangan lanjut. Terima kasih.

devilnates@gmail.com

Pesta Jiwa said...

thanx sbb singgah blog saya ni...actually saya dah lama stop blogging kat sini...buat masa ni apartment still belum disewakan...Saya akan update pasal apartment springville ni di http://pestairamajiwa.blogspot.com ..anything boleh singgah tgk kat blog baru saya tu...

Anonymous said...

salam..
selamat ke bro?
sejarah hitam bnyak kt situ..
pa2 hal jadi cmna?
cntik mmang cntik tnah rntuh pn cntik gak..
lol..

fiza said...

Ada kosong lg ke kat citu. sy memang tengah cr rumah untuk disewa area situ. kalu masih available email sy di feezun@gmail.com

Astarabayu said...

update ler cik abang ooi...apa cite baru. blok D dah complete sume dah meriah pun ,hanya facilities mcm hall,gym,surau belum sempurna dan kedai shopping arcade masih kosong.Tapi dah tak de hati nak duduk,dah tak sanggup beban bayar bank so nak jual. sape cadang nak beli ada 2 unit rumah tepi saya nak jual urgent. harga boleh cite.tq

Anonymous said...

ntsNBensaya berminat nak beli rumah di Spring Ville..Pada siapa yg nak jual sms saya ya.. 019-2611806(salwa)

Anonymous said...

Salam, saya berminat untuk beli rumah di Spring Ville..Pada siapa yg nak jual boleh SMS/email saya ya.. 0166031622(affidah) / affidah.junaidi@cimb.com

visz said...

Salam...saya resident spring ville blok A... Pada 14 July 2013 baru2 ni..saya baru balik dr berbuka puasa..smpai dirumah dgn isteri dan anak..dalam pkul 10mlm ,tgh dok rehat2..tetiba lantai rumah kami bergegar dan tiles hancur dalam 2-3 keping,selebihnya mengelembbung..esoknya jumpa maintenance dan dorg kata saya adalah org ke empat yg report perkara yg sama utk tahun 2013..harini dah report MPAJ utk suruh dorg check whether adakah selamat duduk disitu..tp pndapat saya xselamat sbb kemungkinan struktur bangunan situ agak lemah

Anonymous said...

springville service apartment ni mungkin menjadi tempat paling strategik area lembah klang, dgn syarat, jgn ada NEGRO

eryn zul said...

Hey..ade sesape tau x no management spring ville ukay perdana nie? Kalau ade tolong bgtau sy..thanks

eryn zul said...

Hey..ade sesape tau x no management spring ville ukay perdana nie? Kalau ade tolong bgtau sy..thanks