Nuffnang

Thursday, December 10, 2009

Teka-Teki

Situasi 1 (Perjumpaan Kakitangan)

Aku : "Bro, lu tau tak Parking ada Technical Dept. sendiri?"

MyTeam1 : "Ye ke? Gua tak tau la plak.."

Aku : "Mmg diorg ada tech sendiri, bro. Gua ingat kalau join diorg pun best gak. Takde serabut
kepala layan macam-macam sistem..."

..........................Dua-dua senyap...pastu gua blah time nyanyi lagu harijadi...hahaha





Situasi 2 (Time makan-makan Majlis yang sama)

Bos : "Fauzi, u dulu amik Engineering ke? Bidang apa?"

Aku : "A'ah bos. Gua amik Audio Engineering"

Bos : "Awak boleh cakap ENglish tak?"

Aku : Erk..?!! (dalam hati "C'mon la bro,tau la aku skolah tak tinggi, tak skolah sampai oversea,
tapi aku boleh la cakap omputih ni...")

Bos : "tapi u boleh paham la kan...?"

Aku : 'A'ah, boleh la..." (dalam hati "haa.kan ...sendiri tanya, sendiri jawab...huahaha")

Bos :" Ada sebab I tanya U..."

Aku :dalam hati "ceit!!...main teka-teki plak dgn gua...ni yg gua rasa nak starlet je ni...."

.........gua tak senang hati............






Situasi 3 (Dalam Graphic Studio)

Aku : "Bos, hari tu pegi Barcelona best tak?..Bos sempat tak tgk game Barca?" (jakun habis
gua...haha)

Bos Badan Besar : "Tak sempat. Eh!!..ni I nak tanya, U minat tak nak handle system?"

Aku : dalam hati.."ceit!!..mainan gua tu, takkan gua tak minat plak...menda la.."

Bos Badan Besar : "Kalau u minat, u'll be send to the manufacturer of the system. Go there &
learn from them. We going to be the distributor for the bla..bla..bla...bla..
We need someone yang cepat absorb about the system...bla..bla..bla..

Aku : "Brapa ramai pegi bos?"

Bos Badan Besar : "Most probably hantar sorg. Tapi tgk la..maybe..bla..bla..bla.."

Aku : dalam hati.."best..."


Teka-teki dah terjawab rasanya...tapi jadi kenyataan atau tidak...?...gua pun tak tau ....malas nak kecoh2...

Zass....gua blah...

3 comments:

Peri Ungu said...

yang penting saya nak ikut!

corneamelayu said...

silakan....ajak ramai2...kalau nak lagi best, pindah opis gi sana...hahaha

AWAN.BIRU said...

besh nye!!!!!

tak dapat pegi pun tak pe, janji ade org bawak balik gua botol coke sorg satu. huhahahah.